Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí placky z pánve s bramborem, špenátem a mátou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí placky z pánve s bramborem, špenátem a mátou - postup přípravy

Chlebové placky pečené na pánvi jsou skvělé území pro nejrůznější kulinářské experimenty. Zejména náplně lze různými způsoby kombinovat a obměňovat, abyste získali ty nejchutnější možné varianty, které naleznete. My vám dnes představíme placky s náplní z brambor, česneku, cibule, špenátu a máty. Že to zní zajímavě!

Ingredience pro:
20 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Nejprve oloupejte brambory a nakrájejte je na miniaturní kostičky. Na kamnech rozehřejte hlubokou pánev s trochou rostlinného oleje či másla, a když je horká, vsypte do ní brambory. Restujte je 4 až 5 minut.

2. KROK

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na drobné kostičky a přidejte ji k bramborám do pánve. V této fázi můžete podle chuti přidat na kolečka nakrájenou zelenou cibulku, nasekanou mátu, kopr, špenát či jiné oblíbené druhy zelených bylinek. Vše v pánvi důkladně promíchejte. Očistěte dva nebo tři stroužky česneku, nasekejte je na jemné plátky a přidejte je do pánve. Znovu promíchejte, odstavte z kamen a nechte vychladnout.

3. KROK

Do hluboké mísy vyklepněte jedno vajíčko, přidejte sklenici vlažné vody a jednu čajovou lžičku soli. Metličkou vše důkladně rozmíchejte a postupně přidávejte hladkou mouku. Nejprve míchejte vařečkou či metlou, později pokračujte ve hnětení rukou. Výsledkem by mělo být pevné, hutné a nelepivé těsto. Vytvarujte z něho tlustý válec, který rozdělte asi na 20 stejně velkých kousků. Každý zformujte do kuličky a rozválejte na tenký plát o velikosti pánve.

4. KROK

Doprostřed těstové placky přidejte jednu nebo dvě polévkové lžíce bramborové náplně a rozetřete ji na polovinu těsta. Překryjte náplň druhou polovinou a okraje důkladně zamačkejte.

5. KROK

Na kamnech rozehřejte mělkou pánev s trochou másla a vložte na ni dvě těstové kapsy, které smažte po obou stranách dozlatova, což by mělo trvat asi dvě nebo tři minuty. Pak nechte mírně zchladnout a podávejte. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů