2 skvostné dezerty z listového těsta a šlehačky - postup přípravy
Pokud chystáte oslavu, očekáváte návštěvu, anebo byste si jen rádi dali něco dobrého, inspirujte se těmito dvěma jednoduchými a přitom luxusními nápady na dobroty z listového těsta.
Ulity se smetanovým krémem a mandlemi
Listové čtverečky s krémem
Ulity se smetanovým krémem a mandlemi
Plát listového těsta rozřežte kráječem na pizzu na dlouhé proužky o šířce kolem 1 cm. Z pečicího papíru vystřihněte čtverec a ten stočte do kornoutku. Kolem špice kornoutku obtočte plátek těsta do tvaru špičaté ulity. Takto zpracujte i ostatní kousky těsta, vyrovnejte je na plech, potřete je rozšlehaným vajíčkem a dejte upéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu okolo 20 minut.
Vyšlehejte smetanu do měkké pěny a v několika fázích do ní zašlehejte pudinkový krém. S pomocí zdobicího sáčku krémem naplňte upečené „ulity“ a vykukující krém namočte do drcených mandlí.
Listové čtverečky s krémem
Plát těsta rozřízněte nejprve křížem na čtvrtiny a každou z nich znova na čtvrtiny. Tím získáte 16 čtverečků, které vyrovnejte na plech pokrytý pečicím papírem, potřete každý mlékem a vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct okolo 25 minut, během nichž každý čtvereček získá na objemu.
Ušlehejte smetanu do pevné pěny a po částech do ní v několika fázích zapracujte pudinkový krém. Naplňte jím zdobicí sáček. Každý čtvereček podélně rozkrojte na poloviny, spodní část pokryjte krémem ze zdobicího sáčku a přiklopte vrchní částí čtverečku. Na závěr všechny plněné čtverce posypejte moučkovým cukrem a ozdobte bobulovým ovocem.