2 varianty nepečených kuliček ze salka - postup přípravy
Slazené kondenzované mléko je skvělým základem pro některé druhy cukroví. Lze z něj připravit například )světlé a tmavé kuličky, které se od sebe budou chutí výrazně lišit
Kakaové kuličky
Kokosové kuličky s mandlí
Kakaové kuličky
Do rendlíku s nepřilnavým povrchem dejte slazené kondenzované mléko. Přidejte lžíci másla a kakao. Poté na mírném plameni za stálého míchání vařte asi 10 minut. Hmota by měla výrazně ztuhnout a být lesklá. Pak ji dejte do mísy, nechte vychladnout a na hodinu ji dejte do lednice.
V misce si připravte čokoládové sypání ve tvaru granulek. Z hmoty vytvarujte kuličku požadované velikosti. Můžete si namazat prsty máslem, aby vám to šlo lépe. Poté každou kuličku obalte v čokoládovém sypání.
Kokosové kuličky s mandlí
Do rendlíku s nepřilnavým povrchem dejte slazené kondenzované mléko. Přidejte lžíci másla a kokos. Poté směs na mírném plameni za stálého míchání vařte, dokud nebude hutná. Následně ji dejte do mísy, nechte vychladnout a na hodinu ji dejte do lednice. Mezitím si na pánvi nasucho opražte mandle.
V misce si připravte strouhaný kokos. Můžete si opět namazat prsty máslem. Z kusu hmoty udělejte placičku, dejte do ní mandli a vytvarujte kuličku požadované velikosti. Každou kuličku obalte v kokosu a podávejte.