3 minutová pomazánka z jater, tvarohu a vajec - postup přípravy
Někdy se stane, že potřebujete během pár minut připravit občerstvení pro hosty, kteří přijdou za chvilku na návštěvu. Díky dnešnímu receptu je potěšíte, neuděláte si ostudu a přitom vám to nezabere příliš mnoho času.
Ingredience
Pomazánka na chlebíčky z tresčích jater je velmi jednoduchým způsobem, jak získat vynikající chlebíčky na občerstvení, anebo náplň do svačinových sandwichů. Postup je velmi jednoduchý a rychlý. Potřebovat budete jen pár minut volného času a všechny potřebné suroviny. Tresčí játra najdete v každých větších potravinách v plechovém obalu.
Játra vyndejte z obalu, přendejte do mísy a nasekejte vidličkou. Budou nádherně měkká, takže to půjde velmi snadno. Poté k nim přidejte rozklepnutá vejce, prolisovaný nebo nasekaný česnek a tvaroh nastrouhaný na struhadle střední velikosti. Aby se vám s tvarohem dobře pracovalo, můžete ho dát na chvilku do mrazáku. Bude pevnější a nebude se tak lepit.
Nyní nakrájejte cibuli nadrobno a nasekejte kopr podle své chuti. Všechny ingredience důkladně promíchejte v míse, aby se dokonale propojily. Vždy směs dobře promíchejte, aby byla pomazánka dochucená všude stejně. Nakonec směs dochuťte majonézou, solí a mletým černým pepřem. Znovu důkladně promíchejte, ochutnejte a uvidíte, jestli pomazánce něco chybí nebo má již dokonalou chuť.
Veku, bagetu nebo jiné pečivo nakrájejte na plátky, opečte na suché pánvi nebo v toustovači. Stačí, když bude pečivo opečené jen z jedné strany. Pečivo rozložte na servírovací talíř nebo tác, naneste na každý kousek připravenou pomazánku a podávejte nedočkavým hostům. Uvidíte, že se budou olizovat a budou vás prosit o recept. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!