6 variací na domácí jednohubky - postup přípravy
Jednohubky se hodí na každou párty nebo pro návštěvu, protože jsou vynikající a velmi jednoduše se konzumují. Možností, co na ně dát, je nepřeberné množství.
Jednohubky se salámem a okurkou
Jednohubky s mozzarellou
Jednohubky s tuňákem
Jednohubky s šunkou a mrkví
Jednohubky s křepelčím vejcem
Jednohubky s uzeným lososem
Jednohubky se salámem a okurkou
Z toustového chleba vykrájejte kolečka o průměru 4 centimetry. Jednu jejich stranu lehce potřete olivovým olejem a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 10 minut. Každé kolečko pak namažte smetanovým sýrem.
Přeložte salám a dejte ho na kolečko. Kolečko okurky rozkrojte na čtvrtiny a každou jednohubku ozdobte jednou čtvrtinou.
Jednohubky s mozzarellou
Z toustového chleba vykrájejte kolečka o průměru 4 centimetry. Jednu jejich stranu lehce potřete olivovým olejem a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 10 minut. Každé kolečko pak namažte hořčicí.
Ukrojte kousek mozzarelly a dejte ho na jednohubku. Z kolečka okurky vykrojte kytičku nebo jiný tvar a dejte ji na sýr. Navrch pak položte polovinu cherry rajčete a zafixujte párátkem.
Jednohubky s tuňákem
Z toustového chleba vykrájejte kolečka o průměru 4 centimetry. Jednu jejich stranu lehce potřete olivovým olejem a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 10 minut. Každé kolečko pak namažte majonézou.
Na jednohubku dejte trochu tuňáka a posypejte ho nasekanou petrželkou. Za pomoci cukrářského sáčku udělejte na vrchu kupičku majonézy a s její pomocí přilepte malou nakládanou papričku.
Jednohubky s šunkou a mrkví
Z toustového chleba vykrájejte kolečka o průměru 4 centimetry. .Jednu jejich stranu lehce potřete olivovým olejem a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 10 minut. Smetanový sýr smíchejte s trochou nasekané cibulky a namažte směs na kolečko.
Z šunky vykrojte kolečko o průměru 4 centimetry a dejte ho na jednohubku. Z mrkve škrabkou na brambory udělejte dlouhý pruh. Do něho zabalte olivu a párátkem zafixujte na jednohubce.
Jednohubky s křepelčím vejcem
Z toustového chleba vykrájejte kolečka o průměru 4 centimetry. Jednu jejich stranu lehce potřete olivovým olejem a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 10 minut. Kolečko namažte hořčicí.
Smetanový sýr smíchejte s trochou nasekané pažitky a namažte ho na kolečko s hořčicí. Rozkrojte vařené křepelčí vejce napůl a párátkem zafixujte na jednohubce.
Jednohubky s uzeným lososem
Z plátu listového těsta vykrájejte čtverečky o rozměrech 4×4 centimetry. Vezměte si čtvercové formičky o rozměrech 4×4 centimetry a dejte do každého jejího rohu jeden vykrojený čtvereček tak, aby utvořily pomyslný kornoutek (viz video). Potřete je rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 15 minut. Prstem v případě potřeby zvětšete prohlubeň a naplňte ji smetanový sýrem, může být s bylinkami.
Uzeného lososa rozkrojte na dlouhé a tenké proužky. Každý proužek ryby srolujte a posaďte na smetanový sýr.