Arašídové řezy se 2 druhy krémů - postup přípravy
Arašídové řezy, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, obsahují 2 druhy krémů, které dezert činí lahodným a vláčným. Přípravy se nemusí bát ani začátečníci.
Korpus
Arašídový krém
Smetanový krém
Arašídy rozmixujte na jemný prášek, který odložte bokem. Ve větší míse vyšlehejte vejce s moukou, kypřicím práškem do pečiva, moučkovým cukrem, mlékem, olejem a rozmixovanými arašídy.
Poznámka: 1 lžíci rozmixovaných arašídů si ponechte na závěrečné zdobení.
Vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte krém.
Změklé máslo vyšlehejte s arašídovou pomazánkou a vzniklým krémem potřete vychladlý korpus. Dezert vložte do lednice, aby krém ztuhl.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, máslo rozkrojte na menší části.
Na závěr vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem dotuha a potřete jí ztuhlý arašídový krém na dezertu. Ten posypte rozmixovanými arašídy, které jste si odložili bokem a arašídové řezy podávejte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou