Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččiny nadýchané lívanečky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Babiččiny nadýchané lívanečky - postup přípravy

Pokud máte rádi sladká jídla a chcete potěšit především děti, připravte si babiččiny lívanečky podle receptu od paní Romany Važanské. Můžete je doplnit domácími povidly, šlehačkou, džemem nebo čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy rozdrobte droždí, přidejte k němu 2 lžíce cukru a směs míchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přilijte trošku vlažného mléka a znovu promíchejte.

2. KROK

Přisypte prosátou hladkou mouku a přidejte špetku soli. Ve zbytku mléka rozkvedlejte 3 žloutky a přilijte směs do mísy. Nakonec přimíchejte 4 lžíce rozpuštěného másla a vypracujte hladké těsto.

3. KROK

Pokud by těsto bylo stále řídké, přisypte trošku hladké mouky a zapracujte ji. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho hodinu kynout na teplém místě.

4. KROK

Poté lívance smažte v lívanečníku nebo na pánvi, kterou nejdříve vymažte olejem. Na další smažení by už neměl být olej potřeba. Hotové lívance potřete rozpuštěným máslem a ozdobte je povidly, džemem, šlehačkou nebo čerstvým ovocem.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů