Babiččiny nadýchané lívanečky - postup přípravy
Pokud máte rádi sladká jídla a chcete potěšit především děti, připravte si babiččiny lívanečky podle receptu od paní Romany Važanské. Můžete je doplnit domácími povidly, šlehačkou, džemem nebo čerstvým ovocem.
Ingredience
Do větší mísy rozdrobte droždí, přidejte k němu 2 lžíce cukru a směs míchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přilijte trošku vlažného mléka a znovu promíchejte.
Přisypte prosátou hladkou mouku a přidejte špetku soli. Ve zbytku mléka rozkvedlejte 3 žloutky a přilijte směs do mísy. Nakonec přimíchejte 4 lžíce rozpuštěného másla a vypracujte hladké těsto.
Pokud by těsto bylo stále řídké, přisypte trošku hladké mouky a zapracujte ji. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho hodinu kynout na teplém místě.
Poté lívance smažte v lívanečníku nebo na pánvi, kterou nejdříve vymažte olejem. Na další smažení by už neměl být olej potřeba. Hotové lívance potřete rozpuštěným máslem a ozdobte je povidly, džemem, šlehačkou nebo čerstvým ovocem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.