Banánový dortík bez mouky a cukru - postup přípravy
Pokud si chcete udělat sladký dezert a vyhnout se použití mouky a cukru, lze jako základ zvolit banány. Kromě nich se v něm snoubí i chuť kakaa a tvarohu.
Na korpus
Na krém
Oloupané banány nakrájejte na menší kousky a dejte je do mixéru. Přidejte vejce, sůl, prášek do pečiva, vanilkovou esenci a kakaový prášek. Vše rozmixujte na tekutou hmotu. Tu poté nalijte do formy o rozměrech 16×16 centimetrů. Můžete ji dát péct do mikrovlnné trouby na 5 až 7 minut na 900W nebo do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20 minut
Na krém dejte do mixéru tvaroh, rozkrájený banán, vanilkovou esenci a citronovou šťávu a změklé máslo. Mixujte, dokud nezískáte hladký krém. Měl by být dost sladký díky banánu, ale pokud se vám zdá málo, je možné ho přisladit.
Korpus podélně rozkrojte a za pomoci cukrářského sáčku naneste polovinu krému na spodní plát těsta. Přiklopte ji horním plátem korpusu a pak zbytek krému naneste navrch. Krém lze i jednoduše namazat. Vršek dezertu můžete ozdobit nasekanou hořkou čokoládou a poté ho dejte na hodinu do lednice, aby ztuhl.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem