Barevná masová sekaná plněná vaječnou omeletou - postup přípravy
Mleté maso je velmi oblíbené a většina lidí ho připravuje na pánvi. Tímto způsobem u vaření ale strávíte mnohem více času a výsledek bude mastný a tučný. Příprava v troubě je mnohem jednodušší a rychlejší. Tento recept je chutný, lahodný a sekaná je velmi jemná. Vyzkoušejte ji a uvidíte sami.
Masová směs
Vaječná směs
Na potření
Do mísy vložte mleté maso a dvě rozklepnutá vejce. Přidejte sůl, tymián, mletý černý pepř, sladkou papriku a strouhanku. Rukama směs důkladně promíchejte.
Nyní si připravíme vaječnou směs, která bude fungovat jako náplň sekané. Do čisté mísy rozklepněte tři vejce. Přidejte sůl a metličkou rozšlehejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Poté přidejte mražený hrášek, cherry rajčata a znovu vše důkladně promíchejte metličkou. Plech o rozměrech 28 x 18 cm vyložte pečicím papírem a vylijte na ní vaječnou směs. Stěrkou rovnoměrně rozetřete. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Až budete mít omeletu upečenou, nožem ji rozkrojte na dvě stejně velké části, které budou odpovídat velikosti formy.
Vezměte si formu a vymažte ji máslem. Poté do ní pomocí lžíce přeneste 1/3 směsi mletého masa. Jeden plát omelety položte do formy na maso. Poté lžící rozložte druhou část mletého masa, položte další plát omelety a vše zakončete třetím dílem mletého masa.
Vršek namažte směsí kečupu a sójové omáčky. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Až bude sekaná hotová, můžete ji podávat s míchaným salátem nebo bramborovou kaší. Přejeme dobrou chuť!