Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bílá káva z melty s tajnou ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 1 minuta
čas vaření Vaření: 3 minuty

Bílá káva z melty s tajnou ingrediencí - postup přípravy

Když se řekne „bílá káva“, většině starších ročníků se vybaví podmanivě voňavé vzpomínky na dětství a na babičku za kachlovými kamny. Pokud však máte pocit, že ať ji z melty a cikorky připravujete zdánlivě stejně jako ona, avšak stále to není ono, vyzkoušejte tajnou ingredienci maminky paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do kastrůlku nebo klasické konvičky vložte tři vrchovaté lžíce melty a přidejte k ní jednu normálně plnou lžíci mleté zrnkové kávy. Směs spařte vroucí vodou, postavte ji na kamna a přiveďte k varu.

2. KROK

Meltu a kávu nechte přejít varem a ihned kastrůlek odstavte ze sporáku. Nechte směs chvilku odstát a sceďte ji přes husté sítko.

3. KROK

Do odvaru přidejte podle chuti mléko a cukr, nalijte ji do hrnečků a podávejte, nejlépe jako součást chutné a vyvážené snídaně.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů