Boloňské špagety s parmezánem - postup přípravy
Pokud hledáte osvědčený recept na boloňské špagety sypané parmezánem, vyzkoušejte je podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Jejich příprava je velmi navíc velmi snadná.
Ingredience
Mrkev, celer i petržel očistěte a nakrájejte je na malé kostičky. Poté očistěte cibuli s česnekem a nasekejte je nadrobno. Následně ho hrnce nalijte olivový olej a nechte ho rozehřát.
Nakrájenou zeleninu kromě cibule a česneku přendejte do hrnce a orestujte ji dozlatova. Poté k ní přidejte cibuli a lehce ji orestujte. Následně ke směsi přidejte česnek a restujte ho jen několik vtěřin.
Do hrnce přidejte mleté maso a velmi pečlivě ho promíchejte se zeleninou. Poté k němu přidejte rajský protlak a vmíchejte ho. Poté směs ochuťte solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Masovou směs podlijte červeným vínem, přidejte do ní nakrájená a oloupaná rajčata a vařte ji přibližně 10 minut. Poté ji zalijte vývarem, promíchejte ji a vařte ji na mírném ohni za občasného míchaní 2 hodiny.
Před koncem vaření vložte špagety do osolené vroucí vody, vařte je do změknutí a poté je sceďte. Vodu z nich ale nevylévejte.
Před servírováním vložte 1 naběračku boloňské omáčky do čistého hrnce, přilijte k nim trochu vody ze špaget a přidejte do ní 1 porci uvařených špaget. Směs pečlivě promíchejte, nechte ji chvilku povařit a poté servírujte.
Před podáváním špagety posypte parmezánem nastrouhaným na hrubém struhadle a ozdobte je čerstvou bazalkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty