Bramboráky z cukety a brambor - postup přípravy
Z cuket lze udělat vynikající bramboráky, ale musíte přidat i brambory, aby měly správnou chuť, a správně je okořenit. Recept nám poskytla paní Marie Kopalová.
Ingredience
Oloupejte cuketu, zbavte ji semen a nastrouhejte ji na jemném struhadle. Přidejte trochu soli, promíchejte a po několika minutách z cukety vyždímejte vodu.
Pak k cuketě přistrouhejte brambory, přidejte vejce, mouku a dochuťte solí, pepřem, kmínem, česnekem a majoránkou. Množství záleží hlavně na vaší chuti.
Vymíchejte homogenní těsto. Pokud je moc řídké, přidejte mouku, záleží na vodnatosti cukety a brambor. Poté rozpalte na pánvi olej, z těsta udělejte placky a usmažte je z obou stran dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.