Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová pizza z pánve

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborová pizza z pánve - postup přípravy

Co připravit snadno a rychle k večeři? Vyzkoušejte namísto obvyklých vajíček nebo obložených chlebů bramborovou pizzu z pánve. Tuhle večeři bude vaše rodina milovat, protože bramborové těsto je chutné, navíc náplň si můžete upravovat podle zásob v lednici nebo aktuálních chutí. Zkusíte bramborovou pizzu s klobáskou a sýrem nebo raději zvolíte jinou kombinaci?

Ingredience pro:
4 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Připravte si menší misku, do které dejte majonézu, a přidejte kořenicí směs adžika. Oloupejte česnek, prolisujte jej a přidejte do směsi, kterou pořádně promíchejte.




Na struhadle nastrouhejte nahrubo tvrdý sýr. Omyjte rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky, klobásu nakrájejte také na kostičky nebo tenké plátky.

Oloupejte brambory a nastrouhejte je na struhadle nadrobno, vsypte do větší misky. Přidejte mouku, osolte a opepřete dle chuti. Rozšlehejte vejce a přidejte do směsi. Dobře promíchejte, aby vzniklo kašovité husté těsto.


Připravte si pánev, nakapejte trochu oleje a rozprostřete bramborové těsto po celém dnu pánve, smažte z jedné strany, poté otočte. Je vhodné ho smažit na mírném plameni, aby se dobře propeklo.

Po otočení potřete placku směsí majonézy, česneku a kořenicí směsi. Poklaďte nakrájenými rajčaty a klobásou. Posypte rovnoměrně sýrem. Nechte chvilku smažit. Poté na pár minut přikryjte poklicí, aby se sýr dokonale rozpustil. Bramborovou pizzu podávejte vždy teplou.

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů