Bramborová pizza z pánve - postup přípravy
Co připravit snadno a rychle k večeři? Vyzkoušejte namísto obvyklých vajíček nebo obložených chlebů bramborovou pizzu z pánve. Tuhle večeři bude vaše rodina milovat, protože bramborové těsto je chutné, navíc náplň si můžete upravovat podle zásob v lednici nebo aktuálních chutí. Zkusíte bramborovou pizzu s klobáskou a sýrem nebo raději zvolíte jinou kombinaci?
Těsto
Náplň
Připravte si menší misku, do které dejte majonézu, a přidejte kořenicí směs adžika. Oloupejte česnek, prolisujte jej a přidejte do směsi, kterou pořádně promíchejte.
Na struhadle nastrouhejte nahrubo tvrdý sýr. Omyjte rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky, klobásu nakrájejte také na kostičky nebo tenké plátky.
Oloupejte brambory a nastrouhejte je na struhadle nadrobno, vsypte do větší misky. Přidejte mouku, osolte a opepřete dle chuti. Rozšlehejte vejce a přidejte do směsi. Dobře promíchejte, aby vzniklo kašovité husté těsto.
Připravte si pánev, nakapejte trochu oleje a rozprostřete bramborové těsto po celém dnu pánve, smažte z jedné strany, poté otočte. Je vhodné ho smažit na mírném plameni, aby se dobře propeklo.
Po otočení potřete placku směsí majonézy, česneku a kořenicí směsi. Poklaďte nakrájenými rajčaty a klobásou. Posypte rovnoměrně sýrem. Nechte chvilku smažit. Poté na pár minut přikryjte poklicí, aby se sýr dokonale rozpustil. Bramborovou pizzu podávejte vždy teplou.