Bramborová polévka s čerstvým koprem - postup přípravy
Hlavně v chladnějším počasí je tato polévka skvělým způsobem, jak si pochutnat a zároveň se zahřát. Připravte si pravou bramboračku s voňavým koprem.
Základ
Dochucení
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vložte ji do rozehřáté pánve s olivovým olejem. Cibuli orestujte dohněda – potrvá to přibližně 4 minuty.
Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a přidejte je do hrnce. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Oloupejte také mrkev, nakrájejte ji na drobné kousky, přidejte ji do hrnce a zamíchejte. Následně nakrájejte na malé kousky také okurky a smíchejte je s ostatními ingrediencemi.
Zeleninu zalijte vývarem a do polévky přidejte najemno nakrájený kopr. Polévku nyní osolte, vše zamíchejte a hrnec přikryjte poklicí. Bramborovou polévku vařte 12–15 minut, dokud nezměknou brambory.
Po této době do polévky přidejte zakysanou smetanu a polévku zamíchejte. V míse smíchejte 100 ml zeleninového vývaru se lžící mouky a zamíchejte ji do polévky. Bramboračku dochuťte 2–3 lžícemi nálevu z okurek a nakonec ji opepřete.
Tip: Díky tomu, že mouku předem rozmícháte ve vývaru, zajistíte, že se v polévce nevytvoří hrudky. Čím více mouky přidáte, tím hustější polévka bude.
Po přidání smetany, vmíchejte do polévky ještě kopr a vařte 5 minut. Poté můžete ihned podávat.
Poznámka: Polévka by se měla vařit na mírném ohni, aby byla svěží a aromatická.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdravé recepty