Bramborová polévka s kuřecím masem a zeleninou - postup přípravy
Zahřejte se úžasně lahodnou bramborovou polévkou s kuřecím masem, jejíž kořeny sahají do Rakouska. Ingredience vás vyjdou na pár korun a polévky uvaříte doslova kotel.
Ingredience
Kuřecí prso nakrájejte na malé kousky, které orestujte v hrnci na směsi oleje a másla. Zatímco se maso restuje, omyjte a nakrájejte nadrobno řapíkatý celer, který vmíchejte k masu v hrnci.
Žampiony omyjte a nakrájejte na měsíčky. Následně je přidejte do hrnce a zamíchejte. Nakrájejte chilli papričku na drobné kousky a stejně tak stroužky česneku. Opět vše vhoďte do hrnce a všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Oloupejte a na drobné kousky nakrájejte také brambory, které vložte do hrnce se všemi ingrediencemi. Do hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a pod pokličkou vařte 15 minut.
Zatím si oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a osmažte ji na pánvi s olejem. Do pánve přidejte také nadrobno nakrájenou červenou papriku a nakrájený pórek. Vše zamíchejte a restujte.
Na závěr oloupejte a nastrouhejte nahrubo mrkev, kterou přimíchejte do směsi v pánvi.
Poznámka: Před tím, než papriku nakrájíte na kousky, odstraňte z jejího středu pecky.
Zeleninu osolte, ochuťte petrželí, rozmarýnem, zamíchejte a restujte 7 minut pod pokličkou. Po této době zeleninu z pánve přimíchejte do hrnce s polévkou a vařte 20 minut. Kopr nakrájejte nadrobno a vmíchejte ho na závěr do hotové polévky, která se už nevaří.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.