Bramborové krokety s uzeninou - postup přípravy
Nejlepší snack je ten, který si připravíte doma. Je nejenže chutnější, ale také zdravější než ty kupované. Třeba v domácích bramborových kroketách s uzeninou nenajdete žádné chemické konzervanty ani nadbytečná umělá dochucovadla. Přitom jsou ohromně snadné na přípravu a bez problémů je zvládnou i větší děti. Na domácí party nebo k oblíbenému seriálu lepší občerstvení nenajdete.
Ingredience
Slupku brambor po obvodu dokola nařízněte, vložte je do osolené vody a uvařte je doměkka. Po uvaření nahraďte vroucí vodu za ledovou a sloupněte z nich slupku. Díky nakrojení to půjde hravě. Uvařené brambory vložte do misky a vidličkou je rozdrťte na kaši.
Přilijte k ní mléko a pokračujte v promíchávání vidličkou, dokud mléko do brambor zcela nezapracujete. Pak přidejte půl lžičky soli a vyklepněte jedno vajíčko. V jiné misce smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a přidejte je k bramborové směsi. Promíchejte a vytvořte hutné těsto.
Klobásu nebo salám nastrouhejte nahrubo a přimíchejte ji do bramborového těsta. Výslednou hmotu naplňte do zdobicího sáčku.
Na sporáku rozehřejte hrnec s vysokou vrstvou oleje. Když je horký, vymačkávejte do něj ze sáčku kousky bramborového těsta a oddělujte je asi po třech centimetrech.
Krokety smažte několik minut ze všech stran dozlatova. Když jsou hotové, přemístěte je z oleje na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby z nich okapal přebytečný olej po smažení. Ještě čerstvé podávejte spolu se svou oblíbenou studenou omáčkou.