Bramborové lodičky se zapečeným sýrem a zakysanou smetanou - postup přípravy
Tyto půlené brambory si každý zamiluje. Jsou jednoduché a chutné. S česnekem a sýrem jsou dokonalou formou přílohy, ale i hlavního jídla, třeba ke kuřecímu masu grilovanému na pánvi. Příprava je naprosto lehká a rychlá.
Ingredience
Počet brambor záleží na tom, kolik chcete porcí, ale jedna velká brambora znamená jedna porce. Nejdříve si brambory omyjte a nakrájejte na půlky, aby vznikly takové “lodičky”. Ty pak vložte do hrnce a vařte jako klasické brambory. Před pečením je dobré brambory uvařit, aby byly krásně křupavé.
Teď si připravte česnekovou pomazánku se sýrem a pažitkou. Budete potřebovat měkké máslo a prolisovaný česnek. To všechno smíchejte s pepřem a solí podle chuti. Pro lepší chuť můžete přidat nastrouhaný parmazán nebo jakýkoliv jiný sýr (parmezán tomu ale udělá krémovitější chuť). Pro zjemnění do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a aby to mělo šmrnc, přidejte nasekanou petrželku.
Uvařené brambory dejte na plech vystlaným pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 225 stupňů. Na každou bramboru naneste vrstvu pomazánky a nechte zapéct na přibližně 10 – 15 minut, podle toho, jak budou zlatavé.
Servírovat je můžete pokapané oblíbenou omáčkou jako je kečup nebo barbecue.