Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové lodičky se zapečeným sýrem a zakysanou smetanou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové lodičky se zapečeným sýrem a zakysanou smetanou - postup přípravy

Tyto půlené brambory si každý zamiluje. Jsou jednoduché a chutné. S česnekem a sýrem jsou dokonalou formou přílohy, ale i hlavního jídla, třeba ke kuřecímu masu grilovanému na pánvi. Příprava je naprosto lehká a rychlá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Počet brambor záleží na tom, kolik chcete porcí, ale jedna velká brambora znamená jedna porce. Nejdříve si brambory omyjte a nakrájejte na půlky, aby vznikly takové “lodičky”. Ty pak vložte do hrnce a vařte jako klasické brambory. Před pečením je dobré brambory uvařit, aby byly krásně křupavé. 




Teď si připravte česnekovou pomazánku se sýrem a pažitkou. Budete potřebovat měkké máslo a prolisovaný česnek. To všechno smíchejte s pepřem a solí podle chuti. Pro lepší chuť můžete přidat nastrouhaný parmazán nebo jakýkoliv jiný sýr (parmezán tomu ale udělá krémovitější chuť). Pro zjemnění do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a aby to mělo šmrnc, přidejte nasekanou petrželku. 


Uvařené brambory dejte na plech vystlaným pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 225 stupňů. Na každou bramboru naneste vrstvu pomazánky a nechte zapéct na přibližně 10 – 15 minut, podle toho, jak budou zlatavé.

Servírovat je můžete pokapané oblíbenou omáčkou jako je kečup nebo barbecue. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů