Bramborové palačinky plněné mletým masem - postup přípravy
Pokud příliš neholdujete sladkým palačinkám, můžete se nyní inspirovat skvělým receptem na ty bramborové s mletým masem a paprikou. Jejich chuť je naprosto fantastická. Dopřejte si výjimečný oběd nebo večeři spolu s rodinou.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete brambory a opláchnete je vodou. Poté je nakrájejte na kostky a vložte do hlubší mísy. K nim přidejte následně vejce, mléko, slunečnicový olej, sůl dle chuti a rozmixujte vše na hladkou směs pomocí tyčového mixéru.
Dále přidejte i nasekaný čerstvý kopr, petržel a případně i jarní cibulku. Na závěr ještě k surovinám zakomponujte prosátou hladkou mouku a vytvořte metličkou polotekuté těstíčko. To po naběračkách vlévejte na rozpálenou nepřilnavou pánev a smažte placky dozlatova z obou stran.
Příprava masové náplně, plnění palačinek a jejich servírování
Usmažené palačinky posléze pomažte kouskem másla, budou tak o něco chutnější. Dále se pusťte do masové náplně. Na menší pánev si nalijte trochu slunečnicového oleje a osmahněte na něm mleté maso. V další fázi přisypte loupanou a na kousky pokrájenou cibuli, zelenou papriku a okořeňte solí, mletým černým pepřem, mletou paprikou, kmínem, koriandrem dle chuti.
Vše restujte a duste pod poklicí asi deset až patnáct minut. Náplní nakonec palačinky z brambor plňte, pečlivě zarolujte a podávejte teplé. Přejeme dobrou chuť.
Jak palačinky vylepšit?
Kromě masové náplně můžete bramborové palačinky plnit i strouhaným tvrdým sýrem, dušeným špenátem na cibulce a česneku, nebo třeba smetanovým sýrem. Takové variace zaujmou především vegetariány. Kromě papriky lze do mletého masa zakomponovat i jinou oblíbenou zeleninu. Hodit se bude třeba kukuřice.