Bramborové placky se zelím a smaženými škvarky - postup přípravy
Pokud vás občas chytá žravá nálada a nevíte, co byste zakousli, zkuste se inspirovat delikátní rychlovkou podle receptu paní Venduly Kainové. Určitě vám bude chutnat.
Ingredience
Brambory uvařte doměkka (anebo použijte ty zbylé od oběda) a rozmačkejte je na kaši. Přidejte prolisovaný česnek, jedno vejce, trochu majoránky, sůl a hladkou mouku v takovém množství, abyste vytvořili řidší těsto o něco řidší než na bramborové knedlíky. Z něj vytvarujte placky a nechte je na sádle osmažit dozlatova.
Po dosmažení placek vhoďte na pánev hrst škvarků a nechte je osmažit rovněž dozlatova. Placky vyrovnejte na talíř, doplňte je kopečkem sterilovaného zelí a přelijte je osmaženými škvarky i s výpekem. Ozdobte lístkem petrželky a podávejte.