Bramborové tyčinky se sezamem na japonský způsob - postup přípravy
Z jednoduché bramborové hmoty můžete připravit výborné smažené tyčinky jako v Japonsku. Jsou perfektní jako zobání k televizi či k pivu nebo vínu.
Ingredience
Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte je doměkka. Pak je rozmačkejte šťouchadlem na brambory, osolte, opepřete a přidejte bramborový škrob. Vše důkladně promíchejte, abyste získali tuhou homogenní hmotu.
Z hmoty odebírejte kousky a vyválejte z nich asi 1 cm silné tyčinky. Nasypejte na talíř bílá sezamová semínka a tyčinky v nich obalte.
Dejte na pánev rozpálit tolik oleje, aby v něm mohly plavat. Tyčinky usmažte ze všech stran do zlatova, nechte je okapat na papírových utěrkách a podávejte s kečupem, tatarkou či jinou oblíbenou omáčkou.