Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč plněný mletým masem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Bramborový koláč plněný mletým masem - postup přípravy

Je dobré si jednou za čas vyzkoušet přípravu nějakého netradičního jídla a rozšířit si obzory. To platí i o tomto bramborovém koláči plněném mletým masem, který je originální jak chutí, tak i vzhledem.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory uvařte doměkka. Mezitím na pánvi rozpalte olej a dejte smažit nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte prolisovaný česnek a mleté maso. Osolte, opepřete, přidejte mletou sladkou papriku, chilli a smažte pár minut, dokud maso nepustí šťávu. Poté dochuťte čerstvě nasekanou petrželkou.

2. KROK

Brambory po uvaření přesuňte do mísy, rozšťouchejte je, osolte, opepřete, rozklepněte do nich vejce, přidejte nasekanou petrželku a mouku a důkladně promíchejte. Těsto by mělo být nelepivé. Pracovní plochu poprašte moukou, položte na ni těsto a rozdělte jej na dvě poloviny. První polovinu dejte na pečicí papír a z těsta vytvarujte kruhový plát.

3. KROK

Totéž později opakujte i s druhou polovinou. Na pánvi rozpalte trochu oleje a vložte první polovinu těsta na smažení. Poklaďte ji plátky toustového sýra a naplňte směsí z mletého masa. Zasypejte strouhaným sýrem, přiklopte druhou polovinou bramborového těsta, smažte okolo deseti minut a poté koláč obraťte. Zakapejte olivovým olejem a po dosmažení z druhé strany můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů