Bramborový koláč plněný mletým masem - postup přípravy
Je dobré si jednou za čas vyzkoušet přípravu nějakého netradičního jídla a rozšířit si obzory. To platí i o tomto bramborovém koláči plněném mletým masem, který je originální jak chutí, tak i vzhledem.
Těsto
Náplň
Brambory uvařte doměkka. Mezitím na pánvi rozpalte olej a dejte smažit nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte prolisovaný česnek a mleté maso. Osolte, opepřete, přidejte mletou sladkou papriku, chilli a smažte pár minut, dokud maso nepustí šťávu. Poté dochuťte čerstvě nasekanou petrželkou.
Brambory po uvaření přesuňte do mísy, rozšťouchejte je, osolte, opepřete, rozklepněte do nich vejce, přidejte nasekanou petrželku a mouku a důkladně promíchejte. Těsto by mělo být nelepivé. Pracovní plochu poprašte moukou, položte na ni těsto a rozdělte jej na dvě poloviny. První polovinu dejte na pečicí papír a z těsta vytvarujte kruhový plát.
Totéž později opakujte i s druhou polovinou. Na pánvi rozpalte trochu oleje a vložte první polovinu těsta na smažení. Poklaďte ji plátky toustového sýra a naplňte směsí z mletého masa. Zasypejte strouhaným sýrem, přiklopte druhou polovinou bramborového těsta, smažte okolo deseti minut a poté koláč obraťte. Zakapejte olivovým olejem a po dosmažení z druhé strany můžete podávat. Dobrou chuť!