Bramborový koláč s mletým masem - postup přípravy
Z mletého masa a brambor nemusíte dělat karbanátky nebo sekanou s bramborem, ale lze si zajímavým způsobem upéci velice chutný bramborový masový koláč.
Ingredience
Brambory oloupejte, nakrájejte je na kusy a dejte vařit do osolené vody doměkka. Mleté maso s trochou olivového oleje dejte na pánev, dle chuti ho osolte a opepřete a dejte smažit, aby se propeklo. Pak k němu přilijte víno, přiklopte pánev pokličkou a nechte šťávu zredukovat.
Brambory slijte, přidejte k nim máslo a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Pak k němu přimíchejte mléko, abyste získali hustší kaši. Polovinu jí dejte do zapékací mísy. Na ni rozložte trochu rajčatové omáčky, na to pak maso, ze kterého za pomoci papírové utěrky odstraňte šťávu a tuk. Vše završte vrstvou bramborové kaše.
Na vrch pak nasypejte strouhaný sýr a kostičky šunky, slaniny nebo podobné uzeniny. Zapékací mísu vložte do trouby předehřáté na maximum (ideálně až 250°C) a pečte asi 15 minut.