Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč s vejci a sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Bramborový koláč s vejci a sýrem - postup přípravy

Připravte si rychlý a snadný bramborový koláč s vejci. Pokrm můžete servírovat jako originální slaný dezert i jako rychlý oběd nebo večeři. Skvěle chutná teplý i zastudena.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Zálivka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky, které vložte do pánve s rozpáleným olejem. Brambory posypte solí, sladkou mletou paprikou, zamíchejte je a smažte 5 –7 minut, dozlatova. 

2. KROK

Zatím připravte zálivku. V míse vyšlehejte vejce a vmíchejte do nich nadrobno nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Po sedmi minutách brambory promíchejte a smažte je dalších 5–7 minut.

3. KROK

Po této době brambory odstavte z tepla, polijte je zálivkou, vraťte je zpět na teplo a pokrm vařte na mírném ohni 15 minut, pod pokličkou.

4. KROK

Bramborový koláč s vejci překlopte na pánvi zálivkou dolů a brambory pokryjte najemno nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. 

Tip: Při překlápění koláče se inspirujte postupem ve videu níže.

5. KROK

Bramborový koláč s vejci vařte dalších 5 minut a poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Poznámka: Pokrm chutná skvěle také zastudena. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů