Bramborový koláč s vejci a sýrem - postup přípravy
Připravte si rychlý a snadný bramborový koláč s vejci. Pokrm můžete servírovat jako originální slaný dezert i jako rychlý oběd nebo večeři. Skvěle chutná teplý i zastudena.
Ingredience
Zálivka
Na posypání
Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky, které vložte do pánve s rozpáleným olejem. Brambory posypte solí, sladkou mletou paprikou, zamíchejte je a smažte 5 –7 minut, dozlatova.
Zatím připravte zálivku. V míse vyšlehejte vejce a vmíchejte do nich nadrobno nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Po sedmi minutách brambory promíchejte a smažte je dalších 5–7 minut.
Po této době brambory odstavte z tepla, polijte je zálivkou, vraťte je zpět na teplo a pokrm vařte na mírném ohni 15 minut, pod pokličkou.
Bramborový koláč s vejci překlopte na pánvi zálivkou dolů a brambory pokryjte najemno nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
Tip: Při překlápění koláče se inspirujte postupem ve videu níže.
Bramborový koláč s vejci vařte dalších 5 minut a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Poznámka: Pokrm chutná skvěle také zastudena.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte