Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč z pánve s mletým masem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Bramborový koláč z pánve s mletým masem - postup přípravy

Bramborový koláč z pánve obsahuje mleté maso, které mu dodává šťavnatost a zajímavou chuť. Najdete v něm také lahodný sýr a výživnou zeleninu, díky které zasytí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Masová směs

Smažené brambory

Vaječná směs

Na vymazání a vysypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a cherry rajčata nakrájejte na čtvrtky. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm 1 minutu smažte. Poté k ní přidejte rajčata a směs ochuťte solí, chilli vločkami a pepřem. Vše důkladně zamíchejte a smažte 2 minuty. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mleté maso a pod pokličkou vše vařte, na mírném ohni, 15 minut. Poté pánev sundejte z tepla a její obsah přendejte do mísy. 

3. KROK

Nyní oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky. Vložte je do pánve s rozpáleným olejem a smažte je přibližně 5 minut, dozlatova. Poté brambory z pánve vyjměte. 

4. KROK

V míse vyšlehejte vejce a vmíchejte do nich jarní cibulku nakrájenou nadrobno. Směs ochuťte solí, pepřem a vše zamíchejte. Na plátky nakrájejte také sýr. 

5. KROK

Zapékací mísu vymažte olivovým olejem a vysypte ji strouhankou. Poté do mísy vložte polovinu množství brambor, které zalijte polovinou vaječné směsi, na kterou položte půlku množství tvrdého sýra.  

6. KROK

Na sýr položte masovou směs, zakryjte ji zbytkem sýra, zbytkem brambor a vše zalijte zbytkem vaječné směsi. 

Poznámka: Bramborový koláč z pánve pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

7. KROK

Bramborový koláč z pánve podávejte nakrájený na kousky a posypaný koprem. 

Tip: Pokrm skvěle chutná také, když ho necháte volně vychladnout v pokojové teplotě.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Kouzlo chuti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů