Bramborový salát podle Karla Gotta se zelenou paprikou - postup přípravy
Pochlubte se o Vánocích mezi svými blízkými bramborovým salátem podle hvězdy hudebního nebe, Karla Gotta. Salát z Youtube kanálu Recepty bez brepty chutná velmi zajímavě, určitě ho vyzkoušejte.
Ingredience
Brambory ve slupce dobře očistěte a vložte je do hrnce. Brambory zalijte studenou vodou, osolte ji a dejte vařit. Dejte si vařit také vejce, a to na 10 minut.
Zatímco se brambory vaří, nakrájejte si cibuli nadrobno, vložte ji do pánve a zalijte ji nálevem z okurek. Cibuli vařte asi 3 minuty. Uvařenou cibuli sceďte do mísy a přidejte k ní nadrobno nakrájené kyselé okurky.
Nadrobno nakrájejte také zelenou papriku, kterou jste předtím zbavili pecek. Vše přidejte do mísy k cibuli společně s hořčicí, černým pepřem, solí, cukrem a majonézou. Ingredience důkladně zamíchejte, dokud se všechny nepropojí.
Uvařené brambory s vejci oloupejte a pomocí kráječe na brambory a zeleninu tyto ingredience protlačte do mísy. Vše opatrně zamíchejte, abyste brambory příliš neroztříštili a dejte chladit do lednice minimálně na 30 minut.
Tip: Bramborový salát podle Karla Gotta můžete podávat například s vepřovým masem marinovaným v medu, hořčici a sójové omáčce viz videonávod níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty