Brambory na loupačku s tvarohem - postup přípravy
Dříve se jim říkávalo „jídlo chudých“, brambory na loupačku jsou ale tak chutné, že se v rodinných tradicích dochovaly až do moderního věku. Vyzkoušejte osvědčený rodinný recept na brambory s tvarohem od paní Hany Petrášové.
Ingredience
Brambory ve slupce důkladně vydrbejte kartáčkem, vložte je do hrnce s vodou, přidejte sůl a nechte je uvařit doměkka, což bude trvat okolo 20 až 30 minut.
Než se brambory uvaří, vyklopte si do misky měkký tvaroh, přidejte k němu změklé máslo a očištěný a prolisovaný česnek. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a přihoďte jej do směsi másla a tvarohu. Vše důkladně promíchejte a podle chuti případně osolte.
Po dovaření brambory nechte trochu zchladnout a sloupněte z nich slupku. Brambory nakrájejte na kostky a rozdělte je na talíř. Přidejte k nim kopeček ochuceného tvarohu a podávejte s hrnkem kefíru nebo studeného mléka.