Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskve ve sladkém nálevu jen ze 3 surovin

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Broskve ve sladkém nálevu jen ze 3 surovin - postup přípravy

Broskve ve sladkém nálevu vám umožní užívat si čerstvou chuť šťavnatého ovoce během celého roku. Jsou voňavé a hodí se jako doplněk k dezertům i hlavním jídlům.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Broskve omyjte, naplňte jimi sterilizovanou sklenici a zalijte je horkou vodou. Sklenici zakryjte víčkem a nechte ji stát 30–40 minut. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 3000 ml.

2. KROK

Po této době vodu ze sklenice přelijte do hrnce, dejte ji znovu vařit a do sklenice s ovocem mezitím přidejte kyselinu citronovou s cukrem. 

3. KROK

Asi po 3 minutách zalijte ovoce horkou tekutinou, sklenici pevně uzavřete a několikrát ji protřepte, aby se ingredience rozpustily. 

4. KROK

Broskve ve sladkém nálevu nechte vychladnout, dnem vzhůru, pod utěrkou a poté je uchovávejte na tmavém a chladném místě. 

5. KROK

Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici. 

Tip: Ovoce můžete použít jako doplněk k hlavním jídlům i k přípravě dezertů. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů