Bůček s česnekem v solném nálevu - postup přípravy
Pokud chcete mít jistotu, že váš bůček bude i po upečení skvěle nasolený a šťavnatý, vyzkoušejte tento velmi rychlý recept. Solný nálev budete mít hotový během pár minut a i milovníci česneku si tady přijdou na své.
Ingredience
Bůček omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho na středně velké kusy. Do hrnce nalijte vodu, přidejte do ní sůl, bobkové listy a kuličky pepře.
Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Poté ji povařte 2–3 minuty. Stáhněte ji z ohně a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
Česnek očistěte a nakrájejte ho na tenké plátky. Část česneku položte na dno čisté uzavíratelné sklenice a postupně ji začněte plnit bůčkem.
Do sklenice přidejte zbylou část bůčku a česneku. Poté ho zalijte vychladlým solným nálevem tak, aby maso bylo zcela ponořené.
Sklenici pečlivě uzavřete víkem, přendejte ji na chladné místo a bůček nechte odležet dva dny. Poté ho můžete upéct, uvařit či ugrilovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.