Bůček vařený v pivu a sójové omáčce - postup přípravy
Vynikající bůček si připravíte tak, že ho uvaříte v pivu se sójovou omáčkou a bylinkami. Jako přílohu k němu lze podávat například netradiční bramborový salát.
Na maso
Na salát
Bůček bez kostí rozdělte na dva kusy, aby se vám s ním lépe manipulovalo. Ty očistěte a osušte papírovými utěrkami. Maso pak dejte na suchou rozpálenou velkou pánev, ke které máte poklici, a smažte ho ze všech stran hezky dozlatova. Poté přilijte světlé pivo a sójovou omáčku. Přidejte sůl, pepř, sušený česnek, sladkou papriku a sušené italské bylinky.
Pánev přikryjte poklicí a vše na mírném až středním plameni vařte asi deset minut. Poté maso otočte na druhou stranou a opět přikryjte poklicí. Vařte tak dlouho, dokud se pivo nezredukuje na hustou omáčku. Poté maso vyndejte a nakrájejte na plátky, které jsou připravené k servírování.
K tomu si můžete během vaření udělat bramborový salát. Vařené brambory nakrájejte na kostičky. Na malé kostičky pak nakrájejte vařenou mrkev, salátovou okurku, oloupané jablko zbavené jádřinců, vejce vařená natvrdo a vařené maso. Přidejte zelený hrášek, nasekaný zelený kopr a majonézu. Dle chuti osolte a opepřete, vše zamíchejte a můžete podávat.