Buchta z červené řepy s čokoládou - postup přípravy
Buchta z červené řepy je zajímavá pro svou neobvyklou kombinaci ingrediencí. Dezert je vláčný a skvěle se hodí, pokud chcete své blízké překvapit něčím originálním.
Základ
Zdobení
Předvařenou oloupanou řepu nakrájejte na plátky a vložte ji do mísy, kde ji rozmixujte, společně s vejci, olejem, cukrem a špetkou soli, dohladka.
Do vzniklé tekutiny vmíchejte mouku s kakaovým práškem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.
Těsto vlijte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Upečenou buchtu z červené řepy nechte volně vychladnout na chladící mřížce a poté ji potřete čokoládovou pastou. Na závěr dezert ozdobte smetanou, jogurtem nebo bílou čokoládou dle vlastní chuti.
Poznámka: V případě bílé čokolády ji rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Potrvá to přibližně 3 minuty.
Buchtu servírujte nakrájenou na kousky. Každou porci můžete ozdobit lístkem máty.
Tip: Dezert skvěle chutná v kombinaci s šálkem kávy, čaje nebo sklenicí vlažného mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK