Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta z červené řepy s čokoládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Buchta z červené řepy s čokoládou - postup přípravy

Buchta z červené řepy je zajímavá pro svou neobvyklou kombinaci ingrediencí. Dezert je vláčný a skvěle se hodí, pokud chcete své blízké překvapit něčím originálním.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Předvařenou oloupanou řepu nakrájejte na plátky a vložte ji do mísy, kde ji rozmixujte, společně s vejci, olejem, cukrem a špetkou soli, dohladka.

2. KROK

Do vzniklé tekutiny vmíchejte mouku s kakaovým práškem a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.

3. KROK

Těsto vlijte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. 

4. KROK

Upečenou buchtu z červené řepy nechte volně vychladnout na chladící mřížce a poté ji potřete čokoládovou pastou. Na závěr dezert ozdobte smetanou, jogurtem nebo bílou čokoládou dle vlastní chuti. 

5. KROK

Poznámka: V případě bílé čokolády ji rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Potrvá to přibližně 3 minuty.

6. KROK

Buchtu servírujte nakrájenou na kousky. Každou porci můžete ozdobit lístkem máty.

Tip: Dezert skvěle chutná v kombinaci s šálkem kávy, čaje nebo sklenicí vlažného mléka.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů