Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchty z kynutého těsta s tvarohovou náplní

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Buchty z kynutého těsta s tvarohovou náplní - postup přípravy

Připravte si ty nejnadýchanější buchty z kynutého těsta, jaké jste kdy jedli. Pokrm zútulní váš domov svou vůní a potěší vás jemnou strukturou a bohatou náplní.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek, smícháním teplého mléka se sušeným droždím. Jakmile se droždí rozpustí, přidejte do směsi 5 lžic mouky a vše důkladně zamíchejte. Kvásek zakryjte fólií a nechte ho 10 minut reagovat. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl a zakysanou smetanu. Do směsi následně vmíchejte kvásek a poté zbytek mouky. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.

3. KROK

Do těsta zapracujte olej a těsto hněťte 5–10 minut. Poté ho vložte do mísy, zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. Po hodině těsto znovu prohněťte, znovu zakryjte a nechte kynout, dokud nepřipravíte náplň. 

4. KROK

Tvaroh smíchejte s vaječným žloutkem, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte změklé máslo a nakonec rozinky. Těsto rozdělte na 15 stejně velkých kusů. Z každého kusu vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, do jehož středu vložte lžíci náplně. 

5. KROK

Náplň do těsta zabalte a vytvořte z něj bochánek ve tvaru obdélníku. Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí. Všechny bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout 15 minut. 

6. KROK

Nyní připravte drobenku. Cukr smíchejte s moukou, změklým máslem, buchty na plechu potřete rozšlehaným vejcem a drobenkou je posypte. 

7. KROK

Buchty z kynutého těsta pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. 

Tip: Před podáváním nechte pochoutku vychladnout. Bude lépe stravitelná. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Olga Lungová

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů