Buchty z kynutého těsta s tvarohovou náplní - postup přípravy
Připravte si ty nejnadýchanější buchty z kynutého těsta, jaké jste kdy jedli. Pokrm zútulní váš domov svou vůní a potěší vás jemnou strukturou a bohatou náplní.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na potření
Nejprve připravte kvásek, smícháním teplého mléka se sušeným droždím. Jakmile se droždí rozpustí, přidejte do směsi 5 lžic mouky a vše důkladně zamíchejte. Kvásek zakryjte fólií a nechte ho 10 minut reagovat.
V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl a zakysanou smetanu. Do směsi následně vmíchejte kvásek a poté zbytek mouky.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Do těsta zapracujte olej a těsto hněťte 5–10 minut. Poté ho vložte do mísy, zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. Po hodině těsto znovu prohněťte, znovu zakryjte a nechte kynout, dokud nepřipravíte náplň.
Tvaroh smíchejte s vaječným žloutkem, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte změklé máslo a nakonec rozinky. Těsto rozdělte na 15 stejně velkých kusů. Z každého kusu vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, do jehož středu vložte lžíci náplně.
Náplň do těsta zabalte a vytvořte z něj bochánek ve tvaru obdélníku. Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí. Všechny bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout 15 minut.
Nyní připravte drobenku. Cukr smíchejte s moukou, změklým máslem, buchty na plechu potřete rozšlehaným vejcem a drobenkou je posypte.
Buchty z kynutého těsta pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Před podáváním nechte pochoutku vychladnout. Bude lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Lungová
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.