Bulharská kuřecí krémová polévka - postup přípravy
Tradiční kuřecí krémová polévka podávaná v Bulharsku je velmi lahodné a výživné jídlo plné masa, zeleniny a skvělé kombinace různých chutí.
Ingredience
Do hrnce dejte dvě kuřecí stehna a na větší kusy nakrájenou 1 cibuli, 1 mrkev a řapíkatý celer. Přidejte bobkový list, zalijte 2 litry vody a uveďte do varu. Pak vše půl hodiny pod poklicí pomalu vařte.
Nakrájejte si druhou cibuli na kostičky, druhou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a červenou papriku nakrájejte na menší kousky. Na pánev dejte trochu olivového oleje a máslo a dejte smažit cibuli. Až začne sklovatět, přidejte mrkev, papriku a prolisujte 2 stroužky česneku. Zamíchejte a nechte pod poklicí 10 minut pomalu dusit.
Nakrájejte brambory na kostičky. Vyndejte z hrnce stehna a uvařenou zeleninu. Maso oddělte od kostí a natrhejte na menší kusy. Do vývaru dejte zeleninu z pánve, přidejte brambory, přiklopte a 10 minut vařte. Poté vraťte maso do hrnce, přidejte těstoviny, sůl, pepř a rozmarýn a vařte dalších 10 minut.
V misce smíchejte kefír, žloutek, hladkou mouku a šťávu z půlky citronu. Vypněte polévku a směs v misce nařeďte alespoň jednou naběračkou vývaru z polévky, promíchejte a pak směs nalijte do hrnce s polévkou a zamíchejte. Poté můžete servírovat.