Bulky bez mouky se 2 druhy sýrů - postup přípravy
Až si připravíte tyto bulky bez mouky, nebudete chtít už pečivo z obchodu. Jsou křupavé, vláčné, výživné a plné lahodného sýra, který jim dodává originální strukturu.
Těsto
Ostatní ingredience
Ovesné vločky smíchejte s vlažnou vodou a ochuťte je solí, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami.
Poznámka: Do těsta můžete přidat i jiné oblíbené koření.
Přidejte kypřicí prášek do pečiva s čerstvým sýrem a vytvořte těsto, které rozdělte na polovinu.
Tip: Čerstvý sýr můžete nahradit bílým jogurtem.
Z jedné půlky těsta odebírejte množství 2 lžic, z kterého vytvořte bochánek. Ten obalte ve slunečnicových semínkách a položte na plech, vyložený pečicím papírem. Postup opakujte.
Do zbytku těsta vmíchejte nastrouhaný tvrdý sýr a vytvořte stejně velké bochánky, jako z první půlky těsta. Bulky bez mouky následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Poznámka: V tomto receptu byl použitý gruzínský sýr Sulguni. Můžete ale použít jiný oblíbený tvrdý sýr. Skvěle se hodí například gouda nebo mozzarella.
Pečivo podávejte až poté, co vychladne. Díky nižší teplotě bude lépe stravitelné.
Tip: Bulky zkonzumujte co nejdřív a do té doby je uchovávejte ve vzduchotěsném obalu, aby nevysychaly.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření

