Bulky na hamburger z kynutého těsta - postup přípravy
Bulky na hamburger z kynutého těsta jsou nadýchané a mnohem chutnější než kupované. Připravte si je jednoduše sami doma a povyšte svůj burger na vyšší úroveň.
Těsto
Na potření
Na posypání
Rozšlehaná vejce smíchejte s mlékem, cukrem a sušeným droždím. V míse od robota následně smíchejte chlebovou mouku se solí.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do suchých ingrediencí přidejte vaječnou směs, za stálého šlehání. Po třech minutách zkontrolujte strukturu těsta, které by mělo být měkké a mírně lepkavé. Jakmile dosáhnete této konzistence, můžete přidat změklé máslo.
Těsto prohněťte ještě ručně, vložte ho do mísy, zakryjte ho a nechte kynout 1–2 hodiny na teplém místě. Poté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 6 stejných kusů. Z těch vytvořte bochánky, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Bochánky zakryjte a nechte je kynout ještě 10–15 minut. Těsto potřete směsí vaječného žloutku, mléka, posypte ho sezamovými semínky a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.
Tip: Bulky na hamburger servírujte až po vychladnutí. Díky tomu budou lépe stravitelné. Než je zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě, aby nevysychaly.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: The apron

