Buřty na pivu s cibulí a česnekem - postup přípravy
Pokud hledáte tip na rychlý oběd nebo večeři, připravte si rychlé buřty na pivu s cibulí a česnekem podle paní Petry Pospíchalové. Tuto dobrotu budete mít hotovou ani ne za hodinu.
Ingredience
Špekáčky oloupejte, nakrájejte je na kolečka a odložte je bokem. Oloupejte a nakrájejte si cibuli nahrubo a následně omyjte a na proužky nakrájejte také bílou papriku.
Tip: Místo bílé papriky můžete použít také kapii.
Dno zapékací mísy vymažte olejem a rovnoměrně do ní rozprostřete nakrájenou cibuli. Na cibuli položte nakrájené špekáčky a vše osolte, opepřete a okořeňte čubricou.
Do směsi přidejte prolisovaný česnek, kečup, sušený česnek, bobkový list, cukr a na vše položte nakrájenou papriku. Na závěr všechny ingredience zalijte pivem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Místo světlého piva můžete použít černé pivo, které je sladší. V takovém případě uberte z množství cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.