Camembertová pomazánka se šunkou a čerstvou petrželkou - postup přípravy
Vánoce jsou časem návštěv a trávení společného času s rodinou a přáteli. Připravte pro své blízké lahodnou vychlazenou pomazánku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Uvidíte, že se budou všichni olizovat až za ušima.
Ingredience
Uvařte si vejce, poté je zchlaďte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo společně kyselými okurkami a oloupanou cibulí. Poté do směsi nastrouhejte také sýr Camembert.
Poznámka: Vejce natvrdo vařte po dobu 10 minut.
Nyní si nakrájejte šunku na malé kostičky a přidejte ji do místy společně s prolisovanými stroužky česneku. Vše zalijte zakysanou smetanou, majonézou, zasypte solí, zalijte worcesterovou omáčkou, opepřete a důkladně zamíchejte.
Na závěr camembertovou pomazánku ozdobte najemno nasekanou petrželkou a dejte vychladit do lednice minimálně na 30 minut.
Poznámka: Pomazánku podávejte se svým oblíbeným pečivem, a pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat špetku chilli koření.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem