Celerová nať nakládaná v oleji a soli - postup přípravy
Celerovou nať můžete mimo jiné uchovat tak, že si její chuť v pokrmech vychutnáte celou zimu. Stačí z ní udělat „pesto“ a dát ho do skleniček.
Ingredience
Omyjte celerovou nať ze 3 celerů a pak z ní otrhejte lístky. Lístky dejte do mixéru, přidejte nim sůl a 5 lžic oleje. Vše rozmixujte na pomyslné pesto.
Tip: Tvrdé stonky určitě nevyhazujte. Můžete je zamrazit a použít později při vaření, například do vývarů.
Do malých skleniček o objemu 40 mililitrů dejte hotovou směs až téměř po okraj. Navrch ještě nalijte půl lžičky oleje a zavíčkujte. Sladujte na chladném a temném místě, nejlépe v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch