Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Červená čočka se slaninou a volským okem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Červená čočka se slaninou a volským okem - postup přípravy

Pokud máte rádi červenou čočku, vyzkoušejte ji podle receptu z YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji nejlépe s anglickou slaninou a volským okem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Anglickou slaninu poté nakrájejte na nudličky. Do hrnce nalijte olej a cibuli orestujte.

2. KROK

Do hrnce přidejte česnek, hladkou mouku a směs ještě krátce orestujte. Poté ji zalijte vývarem nebo vodou, přidejte červenou čočku a plechovku krájených rajčat.

3. KROK

Čočku dochuťte sušeným tymiánem, pepřem a poté ji uvařte doměkka. Ke konci vaření ji ještě dle chuti dosolte.

4. KROK

Před koncem vaření čočky na pánvi osmažte anglickou slaninu a na jiné pánvi  usmažte volské oko. Poté čočku můžete ihned servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů