Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česneková polévka s bramborem a vejcem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Česneková polévka s bramborem a vejcem - postup přípravy

Poctivou domácí česnečku, která se hodí jak k obědu, tak i jako lék na kocovinu, je velmi snadné uvařit. Svůj osvědčený recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Brambory si oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte je do hrnce s 2 litry vývaru, podle chuti osolte a opepřete a dejte je vařit, dokud nebudou měkké. Pokud nemáte vývar, lze samozřejmě použít i kupovaný bujon v kostce.

2. KROK

Když jsou brambory měkké, přidejte do polévky lisovaný česnek. Jeho množství lze upravit i podle toho, jak máte polévku rádi silnou. Poté ji dochuťte majoránkou, množství můžete upravit dle chuti.

3. KROK

Hned poté rozkvedlejte vejce, nalijte je do polévky, zamíchejte a přestaňte ji vařit. Polévku už jen na závěr dle chuti dosolte a můžete servírovat.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů