Česnekové bramboráky plněné hermelínem - postup přípravy
Křupavé bramboráky plněné hermelínem podle paní Lenky Sedláčkové jsou prý velmi návykové. Přidejte čerstvou nebo nakládanou zeleninu a za pár minut máte hotové skvělé jídlo.
Ingredience
Náplň a ozdoba
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Co nejlépe z nich vymačkejte veškerou šťávu. K nastrouhaným bramborám přidejte mouku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, vejce, majoránku a vše důkladně promíchejte.
V pánvi rozehřejte sádlo a mezitím si nakrájejte na plátky hermelín. Do rozpáleného sádla nalijte pomocí naběračky bramborové těsto a vytvořte placku. Z obou stran ji osmažte do zlatova.
Postup opakujte a vytvořte další placku. Na bramborák položte plátky hermelínu a přiklopte druhým bramborákem. Placky tvořte, dokud budete mít dostatek bramborového těsta a hermelínu.
Takto naplněné bramboráky pečte v předehřáté troubě asi 20 minut na 200 °C. Rajče a papriku omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte. Hotový bramborák rozkrojte a ozdobte zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.