Chléb z ovesných vloček se 4 druhy semínek - postup přípravy
Až si připravíte tento voňavý chléb z ovesných vloček, rychle zapomenete na kupované pečivo. Pokrm je nadýchaný a jeho příprava nemůže být jednodušší.
Těsto
Na posypání
Ovesné vločky s kypřicím práškem do pečiva a solí rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se směsí rozšlehaných vajec, jogurtu a olivového oleje.
Vzniklé těsto vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, posypte ho všemi druhy semínek a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud z něj vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Chléb z ovesných vloček servírujte až po vychladnutí. Díky tomu bude lépe stravitelný.
Tip: Aby chléb nevysychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě do doby, než ho zkonzumujete.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnelle Rezepte

