Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibulový chléb s uzenou šunkou a semínky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Cibulový chléb s uzenou šunkou a semínky - postup přípravy

Mějte čerstvé pečivo stále po ruce, když na něj dostanete chuť. Cibulový chléb podle paní Jany Podolákové Burkartové je velmi jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Kvásek

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte kvásek smícháním teplé vody, droždí a hladké mouky. Směs nechte 15 minut kynout a zatím si připravte základ na těsto. 

2. KROK

Ve větší míse smíchejte oba druhy mouky, sůl, polovinu množství smažené cibulky, uzenou šunku nakrájenou nadrobno, polovinu množství slunečnicových semínek, provensálské koření a změklé sádlo.

3. KROK

Tip: U tohoto receptu byla použita balená smažená cibulka, kterou je možné zakoupit v obchodě. Můžete si ji ale také připravit sami doma.

4. KROK

Do mísy vmíchejte kvásek a uhněťte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte jej kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté těsto rozdělte na dvě části a obě zformujte do tvaru obdélníku. 

5. KROK

Připravte si dvě menší formy na pečení chleba, které vytřete tukem, vysypte trochou mouky a vložte do každé z nich jednu část těsta, která nechte kynout dalších 30 minut. 

6. KROK

Poté povrch obou těst potřete žloutkem rozšlehaným v mléce a posypte jej zbytkem semínek a cibulky. Cibulové chleby pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 60–70 minut, dozlatova.

7. KROK

Tip: Hotový chléb můžete podávat jako přílohu, ale také k snídani s pochoutkovým salátem a plátky šunky.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů