Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Citronová babeta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Citronová babeta - postup přípravy

Citronová babeta je výborný moučník se svěžím citronovým nádechem, jenž je stejně jednoduchý jako každý druhý litý koláč, chutí ho však jen tak něco nepředčí. Podle receptu, který nám poskytla paní Kateřina Sojková, ho zvládne upéct i naprostý začátečník.

Ingredience pro:
1 porce

Na babetu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. V míse pak do pěny ušlehejte žloutky spolu s cukrem. Přidejte vodu, olej, mouku a prášek do pečiva. Z jednoho citronu nastrouhejte do směsi pečlivě omytou kůru, z obou plodů do ní vymačkejte šťávu a pečlivě zamíchejte.

2. KROK

Bílky v jiné míse ušlehejte do tuhého sněhu. Ten pak opatrně vmíchejte do těsta tak, aby zůstalo nadýchané.

3. KROK

Vymažte dortovou formu máslem a vysypejte moukou a nalijte do ní těsto. Rozehřejte troubu na 150 °C a pečte babetu asi 45 minut. Ještě horkou ji pocukrujte moučkovým cukrem a po vychladnutí ji můžete podávat.

4. KROK

Hodnocení redakce:



Babeta je moc dobrá a krásně citronová. Určitě ji vyzkoušejte, opravdu stojí za to 🙂

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů