Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Citronová pěna se smetanou a kurkumou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Citronová pěna se smetanou a kurkumou - postup přípravy

Citronovou pěnu můžete servírovat jako lehký a osvěžující dezert, kombinující sladkou a kyselou chuť. Můžete ji použít také jako náplň do zákusků a jiných moučníků.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci smíchejte citronovou šťávu se 120 g cukru, vodou a škrobem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte špetku kurkumy a vše znovu zamíchejte. 

2. KROK

Hrnec postavte na sporák a směs zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. Poté ji přelijte do misky, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout. 

Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, položte na ni fólii tak, aby se jí přímo dotýkala. 

3. KROK

Zatím v míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s 50 g cukru dotuha. Vychladlou citronovou směs znovu prošlehejte a vešlehejte ji do smetany. Citronovou pěnou naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého naplňte poháry, ve kterých chcete dezert servírovat. 

4. KROK

Poznámka: Trochu šlehačky si odložte bokem, naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte jí poháry s citronovou pěnou tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

5. KROK

Citronovou pěnu můžete servírovat ihned. Skvěle chutná také vychlazená. V takovém případě ji vložte před podáváním aspoň na 20 minut do lednice. 

Tip: Aby dezert vypadal slavnostněji, každý pohár ozdobte kouskem citronu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dessert Ideas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů