Citronová pěna se smetanou a kurkumou - postup přípravy
Citronovou pěnu můžete servírovat jako lehký a osvěžující dezert, kombinující sladkou a kyselou chuť. Můžete ji použít také jako náplň do zákusků a jiných moučníků.
Ingredience
V hrnci smíchejte citronovou šťávu se 120 g cukru, vodou a škrobem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte špetku kurkumy a vše znovu zamíchejte.
Hrnec postavte na sporák a směs zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. Poté ji přelijte do misky, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, položte na ni fólii tak, aby se jí přímo dotýkala.
Zatím v míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s 50 g cukru dotuha. Vychladlou citronovou směs znovu prošlehejte a vešlehejte ji do smetany. Citronovou pěnou naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého naplňte poháry, ve kterých chcete dezert servírovat.
Poznámka: Trochu šlehačky si odložte bokem, naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte jí poháry s citronovou pěnou tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Citronovou pěnu můžete servírovat ihned. Skvěle chutná také vychlazená. V takovém případě ji vložte před podáváním aspoň na 20 minut do lednice.
Tip: Aby dezert vypadal slavnostněji, každý pohár ozdobte kouskem citronu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dessert Ideas