Citronové „kvítky“ - postup přípravy
Každá hospodyňka čas od času ocení již předpřipravené suroviny. V tomto případě je to listové těsto, které lze koupit v rozváleném stavu. Upečte si skvostné citronové „kvítky“, které nejen že dobře chutnají, ale jsou i vzhledné. Přesvědčte se sami a pusťte se do práce. Skvělé budou i na sváteční tabuli.
Ingredience
Zakoupené listové těsto si vyjměte z obalu a rozprostřete na pracovní plochu. Pak si k ruce vezměte vykrajovátko ve tvaru květiny a vykrajujte jednotlivé kusy z těsta.
Následně si vezměte plech na muffiny a vymažte každý otvor trochou oleje. Posléze do něj vložte vykrojenou květinku a prsty vytvarujte. Těsto nezapomeňte na několika místech propíchat vidličkou, aby se nevzdouvalo.
Až budete mít kvítky vyskládané ve formičkách, dejte je péct do předehřáté trouby na 5 až 10 minut při cca 170 °C. Nakonec upečené květinové korpusy vyjměte a nechte vychladnout.
Mezitím se pusťte do přípravy citronové náplně. V míse si vyšlehejte kondenzované mléko s citronovou šťávou do pěny a tu navrstvěte do každého košíčku.
Hotové cukroví posypejte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte třeba s šálem horkého kakaa nebo s kávou.
Pokud nemáte v oblibě ovocné příchutě, můžete klidně zvolit i čokoládovou. Stačí smíchat drcenou hořkosladkou čokoládu s malým množstvím smetany na šlehání, rozpustit a nalít do korpusů. Po ztuhnutí lze servírovat. Perfektně budou košíčky vypadat i na svátečním stole o Vánocích. Přejeme vám dobrou chuť.