Čočková polévka se zeleninou - postup přípravy
I obyčejná čočka může posloužit jako základ zdravé a chutné polévky. V kombinaci se zeleninou a vybraným kořením získáte výživné jídlo plné chuti.
Ingredience
Dejte čočku do mísy, přilijte k ní vodu a nechte ji 30 minut namáčet. Do hrnce, ve kterém budete vařit polévku, dejte trochu olivového oleje. Nakrájejte cibuli nadrobno, rozpalte olej a nechte ji na něm zesklovatět.
Poté přidejte najemno nasekaný česnek, pokrájený řapíkatý celer, nakrájenou mrkev na kostičky a nakrájená rajčata. Nechte všechno zarestovat. Poté čočku sceďte, přidejte ji do hrnce a vše prosmahněte.
Do hrnce přidejte římský kmín, koriandr, sladkou papriku, pepř, chilli vločky a bobkové listy. Přidejte sůl a podravku a nakonec vše zalijte horkou vodou. Vařte polévku na mírném plameni po dobu 40 minut.
Vyjměte bobkové listy a polévku jen mírně rozmixujte. Nesmí být na kaši, mají v ní zůstat kousky čočky a zeleniny. Přidejte trochu nasekané petrželky a koriandru, trochu citronové kůry a citronové šťávy a můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.