Čokoládová buchta s kakaovou polevou - postup přípravy
Čokoládová buchta je lahodný a nadýchaný dezert, který připravíte bez použití robota. Pokud s pečením začínáte, nemusíte se bát vyzkoušet právě tento recept.
Těsto
Poleva
Nejprve připravte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile se ingredience propojí, vlijte do směsi olej a za stálého míchání přisypte také kakao.
Směs šlehejte dál a přilijte do ní trochu vlažné vody. Poté přisypte část mouky, vše důkladně zamíchejte, vsypte zbytek mouky a přilijte vodu, která zbyla.
Tip: Mouku přidávejte postupně, aby se ingredience snadněji propojily a v těstu nevznikly hrudky.
Na závěr do těsta vmíchejte kypřící prášek do pečiva s jedlou sodou a těstem vyplňte, máslem vymazaný a kakaem vysypaný, plech tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Poznámka: Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Během pečení si připravte čokoládovou polevu. Hrnec umístěte na sporák a vlijte do něj plnotučné mléko, cukr, kakaový prášek a změklé máslo. Ingredience zamíchejte a vařte přibližně 3 minuty.
Tip: Polevu dejte chladit na 4 minuty do lednice, aby s ní mohli co nejdříve pracovat.
Čokoládovou buchtu po upečení ihned nakrájejte na kousky a poté ji polijte připravenou polevou, kterou rozprostřete po celém povrchu dezertu.
Poznámka: Buchtu nechte volně vychladnout a poté ji můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gabriel Freitas