Čokoládové kostky s ořechovou náplní - postup přípravy
Přichází léto a s ním i teploty, kdy oceníte jakoukoliv možnost se zchladit něčím lahodným a snadno připraveným. Přesně tyto podmínky splňují čokoládové kostky plněné lehkým ořechovým krémem.
Základ kostiček
Náplň
Nalámejte čokoládu do misky a nechejte ji rozpustit ve vodní lázni. Ještě za horka k ní přilijte rostlinný olej a důkladně ji promíchejte. Nachystejte si formičky na led a čokoládu do nich nalijte vždy tak, aby byla rovnoměrně rozprostřena po všech okrajích. Dejte ji na deset minut do mrazáku.
Nyní můžete připravit náplň. Do větší mísy dejte tvaroh a máslo a obojí promixujte. Následně do ní přilijte med či jiné sladidlo a opět dále mixujte. Do menší mističky dejte kávu, přilijte k ní mléko a směs promíchejte lžičkou. Poté ji přilijte ke krému a znovu jej promixujte. Ořechy nasekejte nadrobno a přimíchejte je do krému.
Hotový krém naneste do formiček se ztuhlou čokoládou. Dejte je na hodinu do mrazáku a poté je potřete rozpuštěnou čokoládou, která vám zbyla. Nechejte kostky na posledních 10 minut v mrazáku a můžete je podávat, dobrou chuť!