Čokoládové řezy s mascarpone - postup přípravy
Čokoládové řezy s mascarpone vypadají luxusně a hodí se na oslavy a jiné zvláštní příležitosti. Jsou plné jemného krému a zdobí je lahodná čokoládová poleva.
Korpus
Krém
Poleva
V hrnci smíchejte olej s cukrem, vodou a kakaem. Směs zahřívejte 1–2 minuty, dokud se kakao nerozpustí a poté hrnec odstavte z tepla.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které následně vešlehejte čokoládovou směs. Jakmile se ingredience propojí, prosejte do směsi mouku s jedlou sodou.
Poznámka: Prosetí je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Suché ingredience přidávejte po částech za stálého šlehání.
Těsto vlijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 55 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout a horizontálně ho rozkrojte na dvě části.
Poznámka: Jednu z částí korpusu poté vložte zpět do formy na pečení vyložené čistým pečicím papírem.
Nyní připravte krém. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, prosetým moučkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Vzniklým krémem potřete první část korpusu ve formě na pečení a přikryjte ho druhou částí korpusu. Dezert poté vložte do lednice a připravte polevu.
V horké smetaně rozpusťte čokoládu a směsí polijte celý povrch dezertu, který vložte do lednice, kde nechte polevu ztuhnout.
Poznámka: Čokoládové řezy s mascarpone servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Edyta Piotr hobby food