Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy s mascarpone

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 59 minut

Čokoládové řezy s mascarpone - postup přípravy

Čokoládové řezy s mascarpone vypadají luxusně a hodí se na oslavy a jiné zvláštní příležitosti. Jsou plné jemného krému a zdobí je lahodná čokoládová poleva.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci smíchejte olej s cukrem, vodou a kakaem. Směs zahřívejte 1–2 minuty, dokud se kakao nerozpustí a poté hrnec odstavte z tepla. 

2. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které následně vešlehejte čokoládovou směs. Jakmile se ingredience propojí, prosejte do směsi mouku s jedlou sodou. 

3. KROK

Poznámka: Prosetí je důležité, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Suché ingredience přidávejte po částech za stálého šlehání.

4. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 55 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout a horizontálně ho rozkrojte na dvě části. 

5. KROK

Poznámka: Jednu z částí korpusu poté vložte zpět do formy na pečení vyložené čistým pečicím papírem. 

6. KROK

Nyní připravte krém. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, prosetým moučkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Vzniklým krémem potřete první část korpusu ve formě na pečení a přikryjte ho druhou částí korpusu. Dezert poté vložte do lednice a připravte polevu.

7. KROK

V horké smetaně rozpusťte čokoládu a směsí polijte celý povrch dezertu, který vložte do lednice, kde nechte polevu ztuhnout. 

Poznámka: Čokoládové řezy s mascarpone servírujte nakrájené na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Edyta Piotr hobby food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů