Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová placka se smetanovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cuketová placka se smetanovým dipem - postup přípravy

Z nastrouhané cukety můžete udělat jednoduché těsto ochucené česnekem a usmažit z něho placku. Nakrájené kousky jsou vynikající s dipem ze zakysané smetany.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na placku

Na dip

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vezměte mladou cuketu, odkrojte její konce a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Pak k ní do mísy přidejte vejce a nastrouhejte nebo prolisujte česnek.

2. KROK

Směs osolte, opepřete a přidejte trochu sezamových semínek, hodně záleží na vaší chuti. Těsto zahustěte hladkou moukou. Pokud bude řídké, může jí být o něco více, než je uvedeno v receptu.

3. KROK

Rozpalte na pánvi trochu oleje, snižte plamen na nejmenší a rozložte všechno těsto rovnoměrně po jejím povrchu. Přikryjte ji poklicí a smažte 10 minut. Pak placku obraťte a smažte dalších 10 minut.

4. KROK

Usmaženou placku naporcujte. Smíchejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a zelené bylinky. Může se jednat o pažitku, petrželku, jarní cibulku či kopr a další. Poměr a množství záleží na vás. Nakrájenou placku podávejte s bylinkovým dipem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů